13 Mayıs 2016 Cuma

Hırsızlar Cumhuriyeti | Düzelti

Çeviri: Cihan Karamancı
İthaki Yayınları
Ve Centilmen Piç Serisi'nin üçüncü cildi Hırsızlar Cumhuriyeti'nin düzeltisi de biter.

Güzel bir kitaptı. Scott Lynch sadece Locke ve Jean'ı her zamanki muzip dolandırıcılıklarıyla geri getirmekle kalmıyor, ama aynı zamanda ilk kitapta sevdiğimiz pek çok şeyi de bir bakıma geri getiriyor.

Bunda en büyük pay Sabetha'nın elbette. Kendisi tam tahmin ettiğimiz gibi bir karakter. Seveceğinizi düşünüyorum. Onun sayesinde Camorr'dan ve Centilmen Piçler'in eski günlerinden kesitler görüyoruz yine, ki ilk kitapta en çok sevdiğim kısımlar bunlardı.

Lynch nasıl ki ikinci kitapta denizciliğe merak saldıysa bu sefer de "bambaşka bir şeyi" kısmen ön plana çıkarıyor. 

Ama bu sefer dengeyi iyi kuruyor ve sonunun pat diye bitmemesini, her şeyin doyurucu bir sona ulaşmasını da garanti altına almış. Hem de ne son!

Kitap bu hafta sonu yayınevine doğru yola çıkıyor. Sonrası bekleyiş... Umarım en kısa zamanda sizler de okursunuz.

2 comments:

Unknown dedi ki...

İhsan bey "Kızıl Gökler Altında Kızıl Denizler"i biraz önce bitirmiş ve kara kara 3. kitabı nasıl bekleyeceğimi düşünürken bu yazınız içime su serpti, pek çok açıdan. 2. kitap denizciliğe fazlasıyla ağırlık verip ne olduğunu anlamadan pat diye bitmesi sebebiyle biraz hayal kırıklığı oldu benim için.. 3. kitabın bu anlamda daha başarılı olduğunu duymak mutluluk verici. Elinize emeğinize sağlık, teşekkürler.. Heyecanla bekliyorum..

mit dedi ki...

Teşekkürler, çok sağ olun. İkinci kitabın son kısmı için ben de benzer şeyler düşündüğümden serinin sevenlerine bu müjdeyi vereyim dedim. İşe yaradığını görmek sevindirici :) Hırsızlar Cumhuriyeti de çok bekletmeyecek bizi gibi görünüyor. Şimdiden keyifli okumalar.